Sørg for, at det er en anden, der står med ansvaret, hvis skødet ikke bliver tinglyst rigtigt

08 March 2018
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Det er en stor økonomisk beslutning at købe en bolig. Alle de papirer og processer, der er i forbindelse med købet, er derfor også meget vigtige. Det kan for eksempel være, at du skal have tinglyst skødet på boligen. Det er det dokument, der viser, at det er dig, der ejer boligen. Når skødet er blevet tinglyst, kan sælgeren ikke sælge boligen til en anden eller tage et lån i boligen. Den er helt og holdent din – også selvom sælger måske bor der nogle måneder endnu. 

Når dit skøde skal tinglyses, er det meget vigtigt, at alle oplysninger er korrekte, og at det bliver tinglyst på den helt rigtige måde. Det er nemlig dyrt at tinglyse et skøde, og det vil derfor også være dyrt for dig, hvis det skal laves om igen. Derfor er det vigtigt, at det bliver gjort rigtigt første gang, så du ikke skal bruge en masse penge og tid på at få lavet det om. 

For at være sikre på, at det hele bliver gjort rigtigt, lader de fleste en boligadvokat stå for at tinglyse skødet. Det er ikke noget, der behøver at koste særlig mange penge, men det er noget, der kan spare dig for rigtig mange penge i den sidste ende. Hvis boligadvokaten gør noget forkert i forhold til tinglysning af skødet, er det nemlig dem, der skal betale pengene for at få det lavet om igen – og ikke dig. Det kan være rigtig rart for dig at vide. 

Et godt firma, der kan hjælpe dig, når du skal have tinglyst dit skøde, er eboligadvokat.dk. De har stor erfaring med at hjælpe andre med at købe eller sælge en bolig. De er derfor bestemt værd for dig at undersøge, når du sal finde nogle til at stå for tinglysingen af dit skøde – ja, og også gerne før, da de også kan læse papirerne til din bolig igennem og finde ud af, om du er ved at gøre en god handel eller ej. 

More articles