De mange fordele ved et online lån

21 October 2020
Lotte Hindsberg

editorial

At skulle låne penge er sjældent rart, men en nødvendighed for mange fra tid til anden. Det er de færreste mennesker der har så mange penge på bankkontoen konstant, at de ikke behøver at låne.

I dag er det muligt at låne i banken, helt på traditionel vis, men det er også muligt at låne hos en online bank. Hvis du skal låne til et bolig, anbefales den traditionelle bank stadigvæk, men på mange andre områder er online bankerne ofte konkurrencedygtige. Der kan i nogle, men ikke alle være en forskel i renten, hvilke skyldes at online bankerne som udgangspunkt ikke beder om sikkerhed og derfor også tager en større risiko. 

En af de store fordele ved en online bank er at du kan sidde hjemme og ansøge, når det passer dig uden at skulle bestille tid hos en fremmed bankrådgiver, der vil stille mange personlige spørgsmål. De spørgsmål stiller en online bank ikke. De spørger ikke hvad pengene skal bruges til, men anbefaler at man bruger pengene til det man havde planlagt og ikke klatter dem væk, så der skal lånes flere penge igen.

Valg af online bank

Det kan være svært at få et overblik over de forskellige online banker, herunder ikanobank.dk. Konkurrencen er hård men der er hjælp at hente. Der findes flere hjemmesider der gratis hjælper dig med at finde mindst 3 forskellige banker du kan ansøge.

Det er vigtigt at de 3 banker du ansøger kan sammenlignes. Du skal sammenligne ÅOP, rentesats, om der er gebyr eller ej og om du kan tilbagebetale lånet før tid. Som udgangspunkt skal du ikke sige ja til et lån, hvor du ikke har mulighed for at betale lånet tilbage før tid.

Da det kun tager få minutter at ansøge, er det tid der er givet godt ud at søge mindst 3 forskellige lån. Der kan være mange penge at spare.

More articles