Fordelagtige tricks ved brug af walkie talkie

02 April 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man er ude i hæren og har investeret i nogle rigtige gode omgang walkie talkies at benytte i denne felt, så er man ret så sikker på at have et godt signal til dem.

Men en walkie talkie og dens modsatte partner eller flere kan også komme i mindre ferme udgaver, der måske ikke yder samme gode signal eller kan fungere lige optimalt, som de er nødt til under mere formelle situationer, hvor Staten eller lignende betaler.

Det gør dog, at andre kan have råd til den slags også, om det er til leg eller alvor.

Det er jo smart at have sådan nogle walkie talkier, om det så bare er til brug nogle gange, hvor man løber orienteringsløb, eller man rent faktisk ofte befinder sig i en situation, hvor det er vigtigt at kunne kommunikere med på en lukket linje med andre.

Men hvis man ikke er så god til at bruge sådan en opfindelse, så kan det måske være svært at få det mest optimale ud af dem, så derfor har vi sammensat nogle råd til dig, du kan bruge, når du eller I skal have det mest udbytterige ud af dem.

Som sagt skal I finde en lukket linje, som alle relevante parter stiller ind på.

Dernæst kan I eventuelt benytte jer af et kodesprog, hvis andre uønskede instanser skulle forsøge at lytte med.
Her er det vigtigt, at man er enige om, hvad de forskellige udtryk betyder. Eventuelt kan man ændre dem med jævne mellemrum, så man gør det mere besværligt for fjenden at lytte med.

Sørg for, at kun én taler ad gangen, tal langsomt og tydeligt og tilkendegiv tydeligt, når man er færdig med at tale.

Har man svært ved at få signal, bør man undgå andre master, beton og se at komme op på et højdedrag.

More articles