Bør man gøre det obligatorisk med alkolåse i biler?

21 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Som det ser ud nu om dage, så er det mest i situationer med tidligere dømte spritbilister, at de kan blive tvunget til at skulle have alkolåse på deres biler, men måske kunne det gøre en forandring overordnet ved at indføre dem i stort set alle biler.

Selvfølgelig vil det føre nogle irritationer med sig, men på den måde kan man også hindre førstegangs-spritbilister eller dem, som måske har været “heldige” og ikke er blevet fanget endnu.

Spritbilisme er en af de hyppigste årsager til dødsfald i trafikken, når folk sætter sig fulde bag rattet og tror, at de sagtens kan klare en køretur hjem og ikke tænker over, at deres reaktionsevne er markant nedsat ved bare en smule promille i blodet – og så behøver vi vel ikke fremhæve, hvad der kan ske, når der er endnu mere alkohol forbundet derved!

Derfor kan man sige, at det er et lille irritationsmoment, at man skal puste hver gang, at man skal ind i ens bil, hvis det gør, at man kan forhindre flere dødsfald på de danske veje – for selv dem, der vil brokke sig over det, ønsker nok næppe, at deres omgangskreds bliver dræbt i trafikken.

For selv dem, der måske aldrig har kørt spritbilisme, kan jo fejlbedømme, hvor meget de har fået at drikke en given dag, og så er det da kun smart, at man lige kan få det kontrolleret – for så lang tid tager et lille pust jo heller ikke.

Selvfølgelig vil der altid være dem, der vil forsøge at snyde systemet, men her skal man være solidarisk og sørge for, at man ikke støtter op om den praksis, og det er stadig en vurderingssag, at overordnet set vil det nok begrænse spirituskørsel markant, hvis man gjorde det til et krav at have alkolåse.

Trænger du til at få udskiftet din bil? Så køb din næste hos Biltorvet.dk.

More articles