Tjek altid din bil, inden du begynder at køre en tur

18 April 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er selvfølgelige meget forståeligt, hvis du starter sådan en vinterdag med at styrte ud til bilen for at starte den og køre med det samme, fordi man ikke gider befinde sig ude i kulden.

Man kan jo måske allerede køre med det samme og så varme bilen op løbende, hvis man har parkeret den i en carport, lade eller en garage, der ikke er isoleret, så man slipper for is og sne på bilen, man skal fjerne først.

Men hvis du virkelig er et fornuftigt menneske, så bør du lige tjekke bilen efter groft de fleste gange i nærmere efter nogle enkelte gange, hver gang du skal til at køre, fordi det kan betyde forskellen på liv og død.

Og vi mener ikke i form af de film, hvor man frygter, at der er gemt en bombe under bilen, som eksploderer, når man tænder bilen.

Der er meget at tjekke efter ved bilen

Det kan være sådan noget simpelt som et nummerplade tjek, hvor man lige ser, om den sidder på plads ved at ruske i den.

Selvom den sjældent falder af, så kan det ske – og nogle mennesker stjæler jo faktisk nummerplader!

Og kører man for meget på rutinen, så ser man ikke lige efter den slags, inden man kører, og så er man selv ansvarlig, hvis der er fejl og mangler på ens bil, når man bliver stoppet.

Derfor bør man også lige se, om dækkene er punkteret, så de skal udskiftes med det samme, eller de måske er slidt så meget ned i mønsteret, at man skal finde sig nogle nye hurtigst muligt.

Det kan også være, man lige skal holde øje med noget begyndende rust, som er ved at forme sig, og er der sprunget en pære?

Hvis man altid kører i dagslys, så opdager man måske ikke den slags.

More articles