Hvilket type galleri kan du bedst lide at besøge?

04 april 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der bydes på mange gallerier landet over, hvor man har dem, som man siger, at man skal nå at besøge mindst én gang i ens liv, før man er et helstøbt menneske.

Og så kan man fortsætte videre til dem, der bare popper op for en enkelt dag, og man skal være hurtig, hvis man vil sikre sig en plads til at kunne komme ind at se, hvad de udstiller af kunst i Jylland, som vi bruger som eksempel her.

Andre gange er der tale om et showcase for en ny kunstner, som der skal præsentere, hvad vedkommende laver. Nogle gange gøres dette sammen med en mere etableret kunster, så man også har et trækplaster her.

Det kan så være et sats, om man skal investere i noget kunst, hvis der er noget til salg, for det kan jo ende med at stige meget i værdi, eller der er ingen, der gider kendes ved det i fremtiden.

galleri

Der er heldigvis mange former for gallerier at opleve derude

Det kan også mere være den slags kunst, som der bliver udstillet, som man går efter, hvor man kan være den, der går på de klassiske udstillinger af gallerier, hvor man vil se det, som man har læst om i historiebøgerne – specielt hvis nogle værker har været udlånt til udlandet og endelig er kommet hjem.

Men man kan også være en avantgardist, der helst vil se, hvor kunsten forsøger at komme hen, hvor rammerne godt må være lidt eksplosive, og kunsten helst skal være provokerende.

Kunst betyder meget for mange mennesker, og selv dem, der ikke bruger lang tid på kunst, kan sige, hvad de kan lide og ikke lide.

Så derfor kan det have stor betydning for en, hvordan man oplever kunsten, om man er på det ene eller det andet galleri, og den oplevelse kan sætte sig i kroppen lang tid efter.

Flere Nyheder