Hvad betyder rydning af et dødsbo?

26 September 2021
Steffen Hansen

editorial

Når man mister et familiemedlem, ven eller bekendt, så er det rart at kunne overlade til de praktiske ting, som føler med, til andre. Der er desværre nogle beslutninger, der skal tages, når en person forlader os. Det kan være valget mellem begravelse eller bisættelse, valg af den rigtige kiste eller transport til og fra kirke. Det er alt sammen noget, som kan være uoverskueligt for dig, som er midt i en sorgsproces. Hvis den afdøde efterlader sig en bolig, kan du få hjælp til at få det ryddet og solgt efterfølgende af professionelle.

Hvis du vil vide mere om rydning af dødsboer, kan du læse med her i dette indlæg. 

Hvad betyder rydning af dødsbo?

Når en person efterlader en bolig af en art, så er der mange ejendele i huset, som naturligvis står i den afdødes navn. Hvis personen ikke på forhånd har arrangeret, hvem der skal have hvad, af han eller hendes ejendele, kan det godt blive lidt af proces. Det er naturligvis noget, som man i familien ordner indbyrdes. Hvis dette er for svært for jer at tage vare om i øjeblikket, kan i som det første få hjælp til at få ryddet ejendommen. Der findes firmaer, der specialiserer sig i rydning af et dødsbo.

De vil også gøre sig i opkøb af dødsbo. De vil også være behjælpelige med at få solgt de genstande, som ikke skal overdrages til andre. Genstandene kan enten sælges til andre, som står og mangler den ene ting, eller det kan gå til et godt formål. Du vil herefter blive betalt for den værdi, der vurderes til at være i dødsboet. 

Hvem henvender man sig til?

Det kan godt være svært at finde et firma, der kan løfte opgaven for dig. Det er en sårbar situation for dig at stå i, da det handler om,  at fremmede skal håndtere genstande, som har tilhørt en, som du har haft kær. De som beskæftiger sig med rydning af dødsboer vil tage hånd om processen så professionelt så muligt og med respekt for den afdøde og dig som familie eller bekendt. Du kan søge efter forskellige firmaer, som tilbyder denne service og høre, hvad de kan gøre for dig. Det er i sidste ende dig, som beslutter omfanget af det rydning, som firmaet skal gøre. Måske du blot vil sælge få ting eller have fjernet få ting og herefter rengjort boligen. Ring og tag en uforpligtende snak med dem, og hør hvad de kan tilbyde. 

More articles