Installer din egen vinbar derhjemme

09 September 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Da der kom den famøse landeplage med vin herhjemme i 70’erne, så blev det set som noget udsøgt noget, at man drak vin, om det så var til maden eller bare til at mødes over et glas vin.

Faktisk blev det også betragtet som lidt fisefornemt, der delte folk op i arbejderklassen samt arbejdsgivere, for arbejderne ville jo bare gerne have en håndbajer uden så mange dikkedarer, mens vin kunne fås i mange forskellige sorter, druetyper med videre, som det gjorde det lidt fint at sætte sig ind i.

Det var længe før, at der opstod det med import af udenlandske øl samt specielbryggede øl, så det blev betragtet som næsten finere end vin nu om dage.

Men dengang skulle man kigge længe efter den decideret vinbar, så sådan noget som en vinbar i København var der få af.

Nu kan du have din egen vinbar

Det økonomiske opsving har dog gjort, at langt de fleste mennesker kan købe vin af forskellige typer, og det behøves heller ikke at være sådan, at man skal være en kender af vinene for at nyde dem – man kan bare samles over dem for at nyde dem.

Desuden har så mange mennesker en hjemmebar, hvor omdrejningspunktet er øl eller spiritus. Kunne det ikke være lidt sejt og specielt, hvis man havde en hjemmebar, der var dedikeret til vin?

Mange mennesker er jo også gode til at bygge deres egen bar, så man behøver heller ikke at skulle ud at købe den, man kan bare lave den selv!

Så passer den med garanti også i ens hjem, og så er det ellers bare med at fylde den med vin og invitere folk over til vinsmagning eller bare for at udveksle erfaringer med vin, og hvad man ellers nyder af vin.

Det er bare med at komme i gang!

More articles