Lån penge via en online udbyder, og få fuldt overrblik fra starten

06 March 2023
Astrid Pedersen

editorial

Det er en gængs forestilling, og nærmest et samfundsparadigme, at man ikke må gældsætte sig ud over den nærmest obligatoriske gæld til realkreditinstituttet (da de færreste kan betale et hus eller en lejlighed kontant) eller studielånet (som er et relativt billigt lån at tage). Alle andre lån er ren tilsætning, og noget, man skal undgå i så vidt muligt omfang. Særligt de hurtige forbrugslån er blevet udråbt til at være Djævelen selv, og en bombe under såvel den enkeltes finanser som den kollektive samfundsøkonomi. Disse lån bliver sammenlignet med gambling, og er næsten synonyme med Luksusfælden og RKI.

Men sandheden er, at alle kan havne i en situation, hvor der er brug for ekstra midler her og nu – uanset hvor sund eens økonomi ellers er. Og en anden sandhed er, at har man en normalt sund økonomi med et stabilt cash flow, kan man sagtens optage et forbrugslån uden at havne i Helvede eller gældsfængsel (hvad der så end er værst).

Låneberegneren – et alletiders værktøj til økonomisk overblik

Det er nemlig sådan, at hurtige forbrugslån kun må udbydes på et informeret grundlag. Derfor kan du på for eksempel hotlaan.dk og robotlaan.dk finde samtlige omkostninger ved dit lån i en skriftstørrelse, som er til at læse – og ønsker du yderligere anskueliggørelse af dine omkostninger ved lånet, kan du bruge låneberegneren, som ved hjælp af en slider kan bruges til at beregne og angive såvel samlede omkostninger som størrelsen på de månedlige afdrag forud for låneansøgningen. Det maksimale beløb, du kan låne hos de to udbydere, er 75.000 kr. Du risikerer med andre ord ikke at sætte dig i bundløs milliongæld, såfremt du selvfølgelig sørger for at betale dine månedlige afdrag til tiden.

Når du ansøger om lån hos robotlaan.dk eller hotlaan.dk, valideres dine personlige oplysninger via Nem ID. Det går hurtigt – du kan have svar på din ansøgning inden for få timer.

More articles