Hvad skal du egentlig overveje, når du skal have nye døre til huset?

01 August 2022
Camilla Sørensen

editorial

Når det er tid til at udskifte dine døre, er der mange faktorer, du skal overveje. Den vigtigste beslutning er, hvilket materiale den nye dør skal være lavet af. Hvis det er en indvendig dør, er en trædør et godt valg – men hvis den nye dør skal bruges udvendigt, bør du måske overveje en blanding af træ og aluminium. KLAR tilbyder døre af god kvalitet til konkurrencedygtige priser, der er lavet efter mål til dit hjem. Så uanset om du er på markedet for nye for- eller bagdøre, så giv dem et kald eller tjek denne side ud: https://klarhome.com/de/turen.

Tjek altid om træet er FSC-certificeret, når du køber døre

Når du køber døre, vinduer eller andre træprodukter, kan du med fordel undersøge, om det er FSC-certificeret, inden du køber dem.

FSC-mærket på et produkt sikrer dig, at træet kommer fra velforvaltede skove, der er certificeret i overensstemmelse med Forest Stewardship Councils regler.

dør

Mål rigtigt op til din dør

Hvis du ikke er sikker på, hvilken størrelse døre du har brug for, skal du måle døråbningen – inklusive ramme, trim og lister – og trække 5 cm fra både bredden og højden. Det er den grove åbningsstørrelse, du skal bruge for at bestille nye døre. Husk på, at de fleste nye døre leveres som præhængt enhed, som omfatter en ny dørplade, hængsler og ramme. Det er også vigtigt at vide, om dine nye døre skal være hænges på nye eller eksisterende stolper.

Dørtyper, der bør overvejes

Der findes mange forskellige dørtyper – lige fra den klassiske dør i massivt træ til mere moderne glasdøre med glaspaneler. Hvis du er i tvivl om, hvilken stil dør der passer til dit hjem, kan du kigge på nogle billeder på nettet for at få inspiration.

Overvej disse ting

Når det er tid til at udskifte dørene i dit hjem, er der et par ting, du skal overveje, inden du foretager dit køb. Den vigtigste beslutning er, hvilket materiale den nye dør skal være lavet af. Hvis det er en indvendig dør, er en trædør normalt det bedste valg – men hvis den nye dør skal bruges udvendigt, kan du overveje en blanding af træ og aluminium, så der er mindre vedligeholdelse.

More articles