Få parterapi i København inden kærligheden forsvinder

04 June 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du og din partner kørt sur i jeres kærlighedsliv? Så bør I overveje at gå i parterapi.

Hvornår har man brug for parterapi?

Parterapi er for ægtepar og kærestepar som føler at parforholdet er gået i hårdknude. Med parterapi kan man som par få mulighed for at vende de problemstillinger som opstår i hverdagen sammen med en uvildig og nøgtern person. En dygtig parterapeut vil altid forholde sig neutralt og upartisk, men samtidig udvise empati og indlevelse i parforholdets diskrepanser og problematikker.

En parterapeut kigger ikke på enkelt individerne i et parforhold som sådan, men anskuer selve parforholdet som ”patienten”. Det betyder at parterapeuten danner sig et indtryk af de mekanismer som er styrende for parforholdet og den retning det har taget. Målet er at få forholdet styret ind på det rette spor igen og give de enkelte parter en øget bevidsthed om vedkommendes eget bidrag til denne proces.

Hvordan foregår parterapi?

Når I som par opsøger en parterapeut med henblik på at få løst problemer i parforholdet vil i trygt kunne tale om disse i sikker forvisning om at intet der bliver sagt i parterapeutens konsultation kommer uden for dennes fire vægge. En parterapeut er nemlig underlagt professionel tavshedspligt og vil derfor altid kunne holde på en hemmelighed – eller flere af slagsen.

Faktisk er det vigtigt at I hver især åbner op omkring jeres individuelle og indbyrdes irritationsmomenter og triggers. På den måde vil jeres parterapeut nemlig kunne bedømme dynamikken i forholdet, og dermed hurtigere kunne bestemme hvor det går galt. Og så vil I kunne få meget mere ud af at parterapi forløb.

Hvor finder jeg en dygtig parterapeut i København?

Hvis du og din partner ønsker at gå i parterapi i København kan I med fordel tage kontakt til psykoterapeut Camilla Wisøfeldt. Læs mere på camillaw.dk.

More articles