Få en varmepumpe til erhverv

03 March 2021
Maya Hindsberg

editorial

Mange virksomheder er begyndt at få øjnene op for, hvor meget der er at spare på udgifterne til opvarmning ved at få en varmepumpe til erhverv. Der er mange fordele ved at have en varmepumpe som erhvervsdrivende, og det kan derfor være en god investering. Der er dog forskellige slags varmepumper, og det er derfor en god ide, at i overvejer, hvilken type, der passer bedst til jeres behov. En varmepumpe er dog, uanset hvilken type i vælger, en form for varmeanlæg, som vil udnytte naturlige varme ressourcer, så som luften eller jorden, til at opvarme boligen. Det er både billigere end fjernvarme, og vil også være bedre for miljøet.

Jordvarmepumpen 

En jordvarmepumpe udnytter varmen, der er i jordens øverste lag. Jordvarmen bliver ledt til varmepumpen gennem en lang væske fyldt slange, som er gravet ned i jorden, omkring en meter nede. Der er godt nok kun få graders forskel på temperaturen i slangen før og efter turen i jorden, men det er stadig en virkelig effektiv metode, til at varme din bygning op. Faktisk så god, at du og din virksomhed ikke vil behøve andre varmekilder, uanset årstid eller bygningens størrelse, hvilket jo mildest talt er praktisk. En jordvarmepumpe, er som regel den mest effektive varmepumpe, men den koster også noget mere, fordi slangen skal graves ned, det er dog tit det værd.

Luft til vand varmepumpen

Hvis ikke du ejer jord omkring bygningen, eller har pladsen til at grave en jordslange ned uden for bygningen, så er en luft til vand varmepumpe en god mulighed, for at skære ned på varmeregningen. Den har en ude del med en blæser. Den tager den varme luft, der enten er i rummet i forvejen eller i luften, og laver det om til vand. Den fungerer mere eller mindre ligesom en jordvarmepumpe, men er ikke helt så effektiv.

More articles