Få dit smukke smil igen med et tandimplantat

03 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Har du knækket eller flækket en af dine tænder, for eksempel i forbindelse med sport eller ved at have bidt i noget hårdt? Så kan du med stor sandsynlighed få repareret hullet i din perlerad med en krone – eller, skulle skaden være omfattende, med et tandimplantat.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en erstatning for tandens naturligt rod. Hvis din tand er så ødelagt, at du ikke vil kunne nøjes med en krone monteret på roden, vil du med et tandimplantat kunne opnå samme effekt. Selve implantatet – i fagsprog kaldet fiksturen – bores ind i kæbeknoglen, hvor den skal fungere som basis for mellemstykket, som kan sammenlignes med tandens kerne.

På dette monteres kronen, lidt på samme måde som du ville få monteret en kunstig krone på en tandstump. En tandkrone monteret på et tandimplantat er som regel fremstillet af porcelæn, plast, eller en kombination af keramik og metal, og ser således meget solid. Du kan leve med et tandimplantat i mange år uden at behøve at skulle have det skiftet ud. Og du kan tygge, bide og smile som normalt uden at andre lægger mærke til at du har en kunstig tand.

Hvor kan jeg få indsat tandimplantat i Århus?

Hvis du leder efter en tandlæge i Århus som kan hjælpe dig med at genskabe dit smukke smil ved hjælp af et tandimplantat, skal du helt sikkert vælge Tandlægerne på Stjernepladsen. Tandlægerne på Stjernepladsen har mange års er faring inden for alt hvad der handler om reparation af tænder, og kan hjælpe dig uanset hvori din skade består.

Har du flækket en tand fra krone til rod, eller er din tand så ødelagt af karies, at det har været nødvendigt at trække den ud, har du mulighed for at få indsat tandimplantat hos Tandlægerne på Stjernepladsen. Du kan læse mere om isættelse af tandimplantat på stjerneklinik.dk

More articles