Find den bedste lokale tandlæge

02 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Tandlæge besøget er en vigtig faktor når det handler om at opretholde en god mundhygiejne. Derfor bør du have en fast tandlæge som kan forestå eftersyn og rensning af tænder og tandkød.

Hvor ofte skal jeg besøge tandlægen?

De fleste mennesker bør besøge tandlægen mindst én gang om året. Dette gælder især for yngre mennesker, som ikke har oplevet de helt store problemer med tænderne.

Du bør dog altid snakke med din tandlæge om hyppigheden af dine tandlæge besøg. Hvis tandlægen vurderer at du har brug for at komme forbi til tandrens og eftersyn af tænder og tandkød to eller flere gange om året, bør du rette dig efter hans eller hendes råd.

Der kan sagtens opstå særlige behov for tandbehandling, for eksempel ved ansatser til karies (huller i tænderne) eller parodontose. Hvis din tandlæge under udførelse af tandeftersynet opdager forstadier til en af disse lidelser, vil han eller hun sætte en forebyggende behandlings plan i værk.

tandlæge

Denne kan indebære fluor pensling af en tand som er misfarvet på grund af syre skader som kan give anledning til huller. Skulle der være tilløb til parodontose, vil den forebyggende behandling bestå i dybderens af tandlommerne således at bakterier, der hober sig op heri, ikke får lov at forårsage betændelse.

Besøg din tandlæge hyppigt og spar penge

Det er faktisk en del billigere at gå til tandlæge en eller to gange om året end det er at vente til skaden er sket. Når først tandpinen melder sig på banen med dunken og værken i gummerne, eller det begynder at bløde fra tandkødet i forbindelse med tandbørstning, er det for sent at forebygge. Så kigger du på dyre, langtrukne og måske endda smertefulde behandlinger – og du vil græmme dig over ikke at have passet dine årlige eller halvårlige tandlæge besøg.

Du kan bestille tid hos din lokale tandlæge i Vallensbæk på milletand.dk.

More articles