Tips til belægning

04 April 2022
Marie Pedersen

editorial

Er du ved at anlægge have, og mangler du tips til belægning? Så læs med her.

Store eller små fliser

Forskellige typer belægning skaber forskellige udtryk i din have. Vælger du f.eks. store fliser, vil de kunne skabe et minimalistisk og roligt udtryk. Jo større fliserne er, jo færre fuger er der at luge, når ukrudtet begynder at melde sin ankomst. Vælger du derimod små fliser, vil du skabe mere bevægelse og har tilmed mulighed for at lege med spændende mønstre og farver i belægningen.

Hvilket materiale skal du vælge?

Der er et væld af forskellige materialer at vælge imellem, når det gælder fliser til belægning. Vælg f.eks. mellem natursten eller betonfliser. Natursten holder længere end beton, og har unikke mønstre og spil i overfladen. Når du vælger materiale, skal du også overveje, hvilken stemning du gerne vil skabe i haven. Mørke sten kan se elegante ud, men hvis de tager for meget plads, kan de komme til at se alt for mørke ud.

Derudover bliver de meget varme om sommeren, og kan være ubehagelige at gå på, hvis man går rundt uden sko på. Har du en opgave inden for belægning i Hedehusene, og er du ikke helt sikker på, hvad du skal vælge, er det en god idé at få hjælp fra professionelle.

belægning

Brug belægningen og lad dig inspirere af huset

Ved at bruge belægningen til f.eks. at skabe en sti helt op til husets hoveddør, vil det være tydeligt at der er tænkt over detaljerne.

Du kan også bruge belægningen til at skabe rum i haven, omkranse et bed e.l. Hvis din have skal så skarpt, kan du med fordel lade dig inspirere af husets linjer, når du vælger fliser til belægning. Vælger du en farve, der fungerer godt sammen med husets farve, vil det ligeledes se meget gennemtænkt ud. 

More articles