Få den rette hjælp til at leve med angst

15 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

To af de mest kendte og udbredte former for angst er generaliseret angst og panikangst. Men hvad er egentlig forskellen på disse to forholdsvis normale angst typer?

Hvad er forskellen på generaliseret angst og panikangst?

Panikangst er en tilstand, hvor angsten kan ramme som et lyn fra en klar himmel – når som helst og hvor som helst. Mennesker, som lider af panikangst, beretter om ganske forfærdelige anfald af rædsel og panik, hvor kroppen fryser og alle alarm klokker bimler.

Man kan blive grebet af angst fra det ene øjeblik til det andet, og i den forbindelse opleve hjertebanken, svimmelhed, koldsved og åndenød grænsende til kvælningsfornemmelser. Et anfald af panikangst kan være så voldsomt, at det forveksles med et hjerteanfald, og et ikke lille antal angst patienter havner således på skadestuen hvert år på grund af dette voldsomme ildebefindende.

Ved generaliseret angst er angsten der imod allesteds nærværende til alle tider, som en nagende følelse af uro og rastløshed. Angst ramte mennesker er som oftest tydeligt nervøse, og vil altid bekymre sig uhensigtsmæssigt meget. Alle worst case scenarios skal gennemspilles for alle tænkelige situationer – og nogle mennesker, som lider af generaliseret angst, kan slet ikke forlade hjemmet af frygt for hvad der kan ske med dem selv, hvis de træder uden for en dør – eller hvad der kan ske med hjemmet i deres fravær.

Således kan generaliseret angst virke utroligt hæmmende på de daglige aktiviteter. Uanset om du lider af de pludselige angst anfald, eller af generaliseret angst som plager dig i hverdagen, er der hjælp at hente.

Hos en angst specialist vil du kunne få terapi, som tager udgangspunkt i dit unikke tilfælde, og som kan hjælpe dig til at opnå indsigt i din tilstand. Der igennem kan du få herredømmet over din angst, så den ikke kommer til at styre din hverdag. Læs mere på https://www.angstekspert.dk/ 

More articles