Godt bådudstyr styrker sikkerheden ombord

17 February 2021
Sara Mortensen

editorial

Som sejler er sikkerheden førsteprioriteten – det skal det være. Godt bådudstyr kan gøre sikkerheden bedre på båden, og derfor skal man bare prioriterer godt udstyr. Læs med her og bliv klogere på, hvilket bådudstyr, du skal købe for, at få en højere sikkerhed ombord. 

Bådudstyr er en bred kategori, hvor meget forskelligt udstyr er proppet ind under i dag. Det kan både være udstyr, der styrker sikkerheden, men det kan også sagtens være det mere simple udstyr, som bare er sjovt at have.

Bådudstyr kan eksempelvis både være fiskegrej og vandski. Man kan dog argumentere for, at hvis ikke vandski eller tilbehøret til et par vandski er i god kvalitet, så går det også ud over sikkerheden. Derfor er det bare super vigtigt, at man prioriterer bådudstyret i ordentlig kvalitet på alle måder. 

Gå ikke på kompromis når du køber redningsveste

Det giver måske sig selv, men mange kan godt finde på, at tage en billig redningsvest. Det kan være de tænker, at der ikke sker nogle ulykker, og den derfor nok ikke vil komme i brug. Det kan også være at budgettet er brugt på en masse andet bådudstyr. 

Du må dog ikke gå på kompromis med kvaliteten, når du køber redningsveste til båden. Her bliver man nødt til at prioriterer den gode kvalitet, så man trygt kan sejle afsted med ro i sindet om, at hvis ulykken skulle være ude, så kan redningsvesten gøre en stor del. Man kan dog sagtens finde redningsveste i god kvalitet til fair priser: https://marinelageret.dk/, så du er altså ikke nødsaget til at gå med en redningsvest lavet af ringe materialer.  

Gode fortøjninger skal kunne holde til mange sejlture

Noget andet bådudstyr, hvor man ikke skal gå på kompromis med kvaliteten, er fortøjninger til båden. Jo bedre kvalitet, jo flere år holder de – og jo mere holder de til. 

Hvis man sammenligner en fortøjning i god og dårlig kvalitet, så er der ingen tvivl om, at den gode kvalitet jo holder i længere tid. Det er så vigtigt, at man ikke nedprioriterer kvaliteten her, fordi det går ud over sikkerheden på båden, hvis fortøjningerne er ringe i kvalitet og slidte efter et par gange i brug. 

Hellere spar op over længere tid, så du kan få købt godt bådudstyr på sigt. Fejlen vil være, hvis du går ud og køber det hele på en gang, hvor du er nødsaget til at gå på kompromis med kvaliteten og sikkerheden ombord. 

More articles