Hvad kan en elektriker

20 August 2021
Steffen Hansen

editorial

Det kan være svært at finde rundt i, hvad de forskellige håndværkere i virkeligheden kan. Derfor har vi valgt, at vi vil formidle et blogindlæg omkring elektrikere. Det betyder, at vi kommer til at fortælle lidt om, hvad en elektriker er, og hvad deres arbejdsopgaver typisk består af.

Typiske arbejdsopgaver som elektriker

En elektriker laver i sin enkelthed alt indenfor el. Dog er der specialister inden for forskellige arbejdsområder. Derfor kan alle elektrikere hellere ikke det samme. Hvis du er elektriker med speciale i netværk, så er du uddannet i opsætning af netværk og alt hvad dette indebærer. Hvor hvis du er svagstrømselektriker, så har du en uddannelse med baggrund i mindre installationer.

Som lærling

Som lærling skal du forvente, at alle de kedelige opgaver bliver smidt over til dig. Det kan være rutine opgaverne som at trække kabler, som at installere stikkontakter, hænge lamper op, eller måske hænge et TV op. Grunden til disse opgaver bliver smidt over til lærlinge, er at så kan de lære alt grundarbejdet, inden de får sværere opgaver.

Ikke kun el

Man skulle tro, at en elektriker kun laver ting der hænger sammen med el, men dette er faktisk ikke tilfældet. En elektriker kan typisk meget mere end at trække kabler. Elektrikere i dag bliver ofte udlært i at opsætte alarmsystemer, varmepumper og meget mere. Derfor skal man ikke være bleg for at ringe til sin elektriker, hvis man har brug for hjælp.

Vi anbefaler, at man ringer til en elektriker i lokalområdet, hvis man ønsker at få hjælp. Det betyder, at kommer du fra Skovlunde, så skal du ringe til en elektriker i Skovlunde, hvor hvis du kommer fra en anden by, skal du selvfølgelig finde en tæt på der. Inden du ringer, så er det en god idé, at tjekke deres hjemmeside. Her kan du få et indblik i deres specialer.

More articles