Køb billigt træ i en træhandel eller byggecenter

16 March 2021
Anne-Mette Hansen

editorial

Står du og skal i gang med et projekt derhjemme? Som kræver træ af god kvalitet? Men uden at det er altid for dyrt? Måske skal du til at sætte en ekstra væg op? Bygge en træterrasse eller opføre et skur bygget i træ? Et praktisk hegn rundt om haven?

Træ er et materiale, du kan bruge til at opføre rigtig mange ting. Men hvor finder du egentlig træ til at bygge med til fornuftige og lave priser? Læs med i denne artikel og få svaret.

Køb træ i et byggecenter eller træhandel

Du kan sagtens gå i et af de kendte og store byggemarkeder for at købe dit træ. Men du kan også vælge at undersøge markedet lidt. Der findes et væld af andre træhandel og byggecenter end de helt store giganter.

Online findes der specielt mange byggecentre, hvor du kan bestille dine materialer lige til døren. De fleste af dem har også én eller flere fysiske butikker. Så det er op til dig, om du vil køre ud med traileren og hente træ eller om det skal leveres på din adresse. 

Derfor skal du vælge træ af høj kvalitet til dit byggeri

Hvorfor skal du kigge efter kvaliteten, når du køber træ til dit projekt? Er træ ikke bare træ?

Nej, det er det ikke. Der findes træ i mange forskellige sorter og kvaliteter. Og til nogle projekter, f.eks. udendørs, er det vigtigt, at dit træ er trykimprægneret, for at det kan holde til vind og vejr. 

Bruges træet indendørs behøves det ikke at være imprægneret. Men det skal alligevel være af god kvalitet, hvis det f.eks. skal kunne bruges til at opføre en væg med god konstruktion. 

Går du med et spændende projekt i tankerne? Så er det bare med at komme i gang med at måle op og beregne, hvor meget træ du skal bruge!

More articles