Sådan undgår du at spilde energi gennem dine vinduer

18 november 2022
Anders Hansen

editorial

Når vinteren er ovre og foråret vender tilbage, så kommer solen igen med fuld kraft. Det betyder også, at man kan nyde varmen og lyset udefra gennem ens vinduer. Men det er vigtigt, at man passer på sin energiforbrug, især hvis man har termoruder i vinduerne. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til, hvordan du undgår at spilde energi gennem dine vinduer.

Hvis du har termoruder i dine vinduer, skal du sørge for at forsegle kanterne korrekt. Se efter eventuelle huller eller revner, og brug en fugemasse til at udfylde dem. Dette vil hjælpe med at forhindre varm luft i at slippe ud gennem vinduerne og vil også forhindre træk.

 

En anden måde at reducere energispild på er at installere solfilm på dine vinduer

Solfilm hjælper med at reflektere sollyset tilbage udenfor, hvilket holder dit hjem køligere om sommeren. Om vinteren hjælper den med at forhindre, at varmen slipper ud gennem vinduerne.

Endelig er en anden måde at spare energi på at vælge energieffektive vinduesbehandlinger. Persienner og gardiner kan være med til at blokere sollyset om sommeren og dermed reducere den mængde varme, der kommer ind i dit hjem. Om vinteren kan de hjælpe med at holde varme ind og forhindrer, at den slipper ud gennem vinduerne.

Glarmester Stenløse & Egedal & Ølstykke

Ved at følge disse tips kan du bidrage til at reducere energispild og spare penge på dine energiregninger. Så sørg for at huske dem, næste gang du overvejer, hvordan du kan forbedre dit hjems energieffektivitet.

 

Hvordan tyverisikrer man ens glasvinduer?

De fleste glasruder er fremstillet af hærdet glas, som er designet til at splintre i små, sikre stykker, hvis det går i stykker. Det gør det sværere for potentielle tyve at bryde gennem vinduet og komme ind i dit hjem. Du kan også installere sikkerhedsfilm på dine vinduer, som gør glasset mere modstandsdygtigt over for brud og gør det sværere for tyve at se ind i dit hjem.

Endelig kan du installere vinduessensorer, der udløser en alarm, hvis nogen forsøger at bryde ind gennem vinduet. Ved at følge disse tips kan du være med til at afskrække tyve og holde dit hjem sikkert.

Flere Nyheder