Hvad skal du overveje til en begravelse

24 August 2021
Steffen Hansen

editorial

Til en begravelse er der mange overvejelser der skal gøres. Der er overvejelser der skal gøres inden begravelsen, men også overvejelser der skal gøres efter og under bisættelsen. Derfor giver vi her et indblik i, hvilke overvejelser vi mener er vigtige, at man får styr på.

Inden begravelsen

Inden begravelsen er det en god idé, at man får styr på alle detaljerne i forbindelse med bisættelsen. Hvilken kiste skal det være, hvor skal blomsterne komme fra, hvad tid skal kirken bookes til, skal der bookes lokaler til en fest efter osv. Hvis man ønsker hjælp til dette, så kan man tage fat i en bedemand. De har erfaring og kontakter som gør processen så nem som muligt, så du også får tid til at sørge, og ikke bare skal stresse derudaf.

Find en fantastisk bedeman ved svanebf her: https://www.svanebf.dk/

Under bisættelsen

Når dagen er kommet, hvor bisættelsen skal finde sted, så skal du gerne have planlagt så meget som muligt op til, at du blot skal fokusere på at sige farvel til den afdøde. Det er vigtigt, at du giver dig selv den ro og den tid du skal bruge på dagen, og ikke stresser over hvordan det hele løber af stablen.

Efter bisættelsen

Det er lidt forskelligt hvad man laver efter en bisættelse. Nogen foretrækker, at man tager hjem og slappe af i eget hjem, hvor andre foretrækker at booke et sted, hvor man kan få en bid mad, snakke sammen og mindes den afdøde i fællesskab. Ofte så planlægges denne del af dagen efter hvad folk mener den afdøde ville have ønsket. Hvis det er en festlig person der er død, så er chancen for, at de vil have ønsket en fest større, end hvis det er en der ikke har gået så meget op i at være social.

More articles