Giv øreringe som en morgengave

13 April 2021
Lotte Hindsberg

editorial

En af de absolut mest populære smykker er øreringe, og de kommer i alle former, størrelser og prisklasser. Det er noget du kan bruge til hverdag og til fest. De egner sig til at pifte et sæt tøj op og du kan også have øreringe på selvom du går i haven og fjerner ukrudt. 

Du kan give øreringe som gave eller også kan du vælge at købe dem selv. Du kan f.eks. købe øreringe i Aalborg.

Øreringe er perfekte som gave til en fødselsdag, julegave eller til en speciel lejlighed. Det kunne f.eks. være en morgengave.

Morgengavens betydning i dag

I dag er morgengavens betydning ikke den samme som den var engang og i dag kan både mand og kvinde købe en og i dag er det ofte et smykke. Tidligere var morgengaven noget manden gav til kvinden som tak for hendes jomfrudom, men det var også en måde hvordan han kunne sikre hende og eventuelle børn, hvis han skulle gå bort.

Det var nemlig ikke sikkert at hans ejendom gik til hende og børnene i tilfælde af at han gik hen og døde. Ved at give hende en gave, som kunne være et lille jordlod sikrede han sig at hun og børnene kunne overleve. I dag er det mere en symbolsk gave.

Diamantøreringe

En af de mere populære øreringe, både til mænd og kvinder er diamantøreringe. Det er en ørering der kan bruges til hverdag, men også til fest. Derudover kan de gives som et del af et sæt. Det er også muligt at udskifte diamanterne til nogle der er større eller af bedre kvalitet senere hen hvis man skulle ønske det. 

Ofte er diamanterne der bruges til øreringe eller ringe generelt, af en størrelse på 0,1 eller 0,2 carat. Diamanter på over 1 carat er sjældne og meget store.

More articles