Få flotte vægge med hjælp fra din maler i Holbæk

27 November 2019
Astrid Pedersen

editorial

Som boligejer er du sikkert ganske opmærksom på, at dit hus eller din lejlighed har et vist behov for vedligeholdelse – udvendig såvel som indvendig. Blandt de ting, som ikke holder evigt, er malingen på vægge og lofter. Selv om du fik malet dit hjem grundigt fra ende til anden den gang du og familien flyttede ind, vil de flotte farver uvægerligt falme efter nogle år.

Solens blegende uv stråler samt fedt og os fra madlavning og røg kan gøre malingen misfarvet. Dette vil tydeligt kunne ses, hvis du tager billeder eller reoler ned fra væggen. Hvor malingen har været beskyttet, vil den være nærmest intakt. Skal du således ommøblere din stue, er det en rigtig god idé at indtænke maling af vægge. Og her er det samtidig tilrådeligt, at du kontakter en dygtig og erfaren fagperson, som kan være behjælpelig med denne tidskrævende opgave.

Kan jeg selv male mine vægge?

Der er for så vidt intet i vejen for, at du selv maler væggene i dit hus eller i din lejlighed. Du skal blot være forberedt på, at malerarbejde som oftest er en opgave, som har det med at gribe om sig. For det første er opgaven ikke løst ved blot at smøre lidt maling på væggene hist og her. Det vil hurtigt blive grimt at se på, hvis du ikke har gjort dit forarbejde godt nok.

Sidder der eksempelvis gammelt, slidt tapet under malingen, skal dette fjernes før du kan opnå et ensartet resultat. Og så skal væggene slibes og primes med Microdispers, hvis malingen skal binde optimalt. For det andet vil du hurtigt opdage, at det ikke er tilstrækkeligt at male væggene. Når først de fremstår smukke og skinnende, vil du kunne se pletterne i loftet og slitagen på det indvendige træværk. Og så skal det også have en tur.

Skal malerarbejdet gøres ordentligt, kan du med fordel kontakte din maler i Holbæk på Malerkanonen.dk og få et godt tilbud.

More articles