Hvornår skal huset males?

08 December 2019
Lykke Holzmann Søby

editorial

Er det på tide at få malet dit hus udvendigt? I så fald er der mange faktorer der spiller ind i forhold til hvornår det skal gøres. Hvor hurtigt og hvordan malingen tørrer, afhænger af vejrforhold og temperatur på påføringstidspunktet. Derfor er du nødt til at male, når vejret er varmt.

Du skal også se på vejrudsigten for de næste dage inden du begynder at male, for hvis det regne når du maler eller lige bagefter, da malingen skal have tid til at hærde ordentligt. Og hvis det regner lige inden er træ og andre materialer måske ikke tørrer nok til at blive malet på.

Du skal også sikre dig, at du maler i en periode, hvor der ikke er store variationer i temperaturen fra dag til nat. Store temperaturudsving får malingen til at reagere og forhindrer således, at den hærder ordentligt. Dette betyder, at du får ujævne overflader med skræl og revner.

Derfor er det ideelle tidspunkt at male husets udvendige tidligt om sommeren og det tidlige efterår. Disse to perioder har de bedste vejrforhold for maling, da der ikke er så mange variationer i temperaturen og mindre nedbør.

Hvor varmt skal det være for at male udenfor?

Forsommeren er et af de perfekte tidspunkter til at male huset. Selv om somrene har et pålideligt tørt vejr, der er perfekt til maling, kommer det med ekstreme temperaturer.

Ekstrem varme kan accelerere malingen til at tørre hurtigere end den bør, hvilket kan føre til en grim finish. Dette betyder klumper af maling og børstemærker på dine overflader.

Derfor er det godt at sigte mod en dag, der har moderat temperatur og fugtighed. Som nævnt, er det bedste tidspunkt at male på i de tidlige sommermåneder og det tidlige efterår. Hold dig til de tidslinjer, hvis du vil have en smuk og glat finish.

Undgå at male, når det er vådt udenfor

Sørg altid for at de overflader der skal males, er helt tørre. Det øger muligheden for at få med en glat, perfekt jævn overflade. Undgå derfor at male, når det er regnfuldt eller overdrevent fugtigt.

Få flere råd og hjælp fra din Maler i Helsingør, og lad dem komme og gøre arbejdet for dig.

More articles