Få repareret det grimme hul i emaljen på dit badekar

24 November 2021
Astrid Pedersen

editorial

Et badekar i egen bolig er ren luksus, hvis du sætter pris på karbade. Men et slidt badekar bør du af flere grunde være varsom med.

Hvad gør jeg hvis der går hul i emaljen på badekarrets inderside?

Hvis badekarrets emalje er beskadiget bør du undlade at bruge karret til karbade. Du kan, såfremt skrammen er alvorlig nok, risikere at der siver vand ind i soklen i hvilken dit badekar r indstøbt. Så kan der opstå fugt skader med alt hvad der til hører af problemer.

Men selv hvis skrammen eller hullet ikke går hele vejen igennem emaljen kan det stadig være problematisk at tage karbad. Sandsynligvis vil dot badekar, hvis det har pådraget sig en skramme, være så slidt indvendig at der ikke kun er tale om det ene hul i emaljen.

image

Slitagen vil også udmønte sig i krakeleringer og misfarvninger som er udtryk for at emaljen ikke rigtig kan mere. I samtlige revner, ridser, huller, skrammer og plamager, som bryder emaljens glatte overflade, kan der gemme sig mikroorganismer så som svamp eller bakterier.

Disse er potentielt sygdoms fremkaldende. Og du sætter derfor dit helbred på spil hver gang du nedsænker dit legeme i et badekar fyldt med lunt vand.

Derfor skal du sørge for at emaljen bliver sat i stand inden du atter bruger karret til karbade. Til alt held er der her hverken tale om en videre dyr eller særligt tidskrævende procedure. På blot fire timer kan en badekarsmaler få dit gamle badekar til at stå som nyt. Og det til en langt lavere pris end den du betaler for en udskiftning af badekarret.

Hvem kan sætte mit badekar i stand?

Emaljemanden er en københavnsk baseret badekarsmaler med mange års erfaring inden for renovering af badekar. Du kan få et godt tilbud på reparation af emalje via hjemmesiden emaljering-af-badekar.dk.

More articles