Hvorfor anvende mundbind?

06 August 2020
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du har en luftvejs infektion – for eksempel lungebetændelse, en svær influenza, forkølelse eller lignende – kan du ved hjælp af engangs mundbind begrænse spredningen af smitte.

Mange sygdomme og infektioner smitter nemlig via de små dråber – også kaldes aerosoler – som spredes når du hoster eller nyser – eller sågar trækker vejret tungt. Med et mundbind kan du effektivt forebygge smitte via disser aerosoler, således at andre mennesker ikke også bliver syge.

Der ud over beskytter engangs mundbind også til en vis grad imod partikler i luften. Er du allergiker eller astmatiker, kan du have store gener ved at indånde eksempelvis pollen eller stærkt forurenet luft. Det samme gælder hvis du er i gang med at renovere derhjemme, og i den forbindelse skal slibe træværk eller vægge. Her kan mundbind til engangs brug beskytte dine luftveje, så du undgår gener.

Du skal være opmærksom på, at engangs mundbind ikke må genbruges – og at det skal skiftes lige så snart det begynder at føles fugtigt. Mundbindet skal omgående kasseres, idet du undgår at røre ved det når du afmonterer det.

Hvordan skal jeg anvende mundbind?

Et mundbind til engangs brug fra Testsmart består af en forside og en bagside, hvor forsiden er blå og indersiden hvid. Der ud over er den ene kant stiv – den skal vende opad. Den stive kan formes over næseryggen ved hjælp af tommel og pegefinger, sådan at mundbindet tilpasses til næsens form.

De to elastikker i siderne monteres rundt om ørerne. Mundbindet skal dække fra næse til hage, således at du ånder ind og ud igennem det. Testsmart mundbind er forholdsvis komfortable at have på, idet de har en lav vejrtræknings modstand og en høj filtrerings kapacitet.

Du kan læse mere om anvendelsen af mundbind, og købe engangs mundbind online, på https://www.testsmart.dk/artikler/sundhed-og-sygdomme/personlige-vaernemidler/hvorfor-boer-du-anvende-mundbind/ 

More articles