Hvor stammer diamanterne i din halskæde fra?

25 June 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Selvom diamanter har været kendt i årtusinder og der findes skriftruller der nævner dem helt tilbage i oldtiden er det først de sidste knap 200 år at det har været muligt for almindelige mennesker at kunne købe smykker med diamanter i. Det var ved de kæmpe fund der blev fundet i Sydafrika der har gjort det muligt. Du kan se flere halskæder med blandt andet diamanter her https://caratdiamanter.dk/smykker/halskaeder.

Det er også her at verdens største diamant blev fundet. Kun 50 år efter at man opdaget at undergrunden var en sand skattekiste. Den store diamant blev fundet i 1905 og var på hele 3106 carat. Til sammenligning skal nævnes at diamanter på 1 carat og derover både er store og sjældne. 

Ud af den kæmpestore diamant blev der senere hele 105 mindre diamanter. Den største fik navnet Afrikas Stjerne og er idag en del af de engelske kronjuveler. Samme skæbne overgik ikke verdens næst største diamant. Den blev kløvet og lavet om til en masse små diamanter som senere blev solgt. Ingen af diamanterne er i dag udstillet. Man ødelagde den store diamant fordi man ikke mente at den ellers kunne sælges. Der blev ikke taget hensyn til den historiske værdi.

Den berømte Hope Halskæde

En af de kendteste kærlighedshistorier inkludere en stor diamant. Tilbage i 1969 købte den kendte skuespiller Richard Burton den store Hope diamant på over 45 carat og fik lavet en halskæde til sin berømte og smukke hustru Elizabeth Taylor. Han gav over 1 mio. dollars for diamanten og købte den lige for næsten af det berømte og kendte smykkefirma Cartier.

Det siges om diamanten som man mener stammer fra Indien at den bringer uheld til sine ejere, da flere af ejerne igennem tiden har været ude for uheld imens de har ejet stenen. I dag udstilles den på Smithsonian. Diamanten har en sjælden blå farve. 

 

 

More articles