Undgå at udskifte din bilrude

28 April 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Noget der virkelig kan få mange billister til at se helt vild ud i blikket er stennedslag i forruden. Ud over at man bliver vildt forskrækket over det kæmpe bang det giver, når det sker er det noget der er næsten umuligt at undgå. Uanset hvor god en bilist man er, så er der ikke meget mere at gøre at holde afstand til andre bilister og sætte farten ned, hvis der ligger sten på vejen.

Men når man oplever et stennedslag, er der til gengæld en del man kan gøre, så man ikke skal udskifte ruden. Et skift af bilrude er i dag langt mere kompliceret end tidligere. Det skyldes at der er meget mere elektronik i en ny bil end tidligere.

Dette bør du gøre, hvis du får et nedslag

Er uheldet sket er der flere ting du med fordel kan gøre, især hvis nedslaget er mindre end en 2 kr. For så er det ofte muligt at lave revnen. Derfor er det vigtigt at du køre så lidt som muligt i bilen, da bilens bevægelser kan få revnen til at blive endnu større. Har du noget tape, så sæt det over revnen. 

Kontakt en reparatør som kan komme og lave revnen eller hvis det ikke er muligt udskifte ruden. Nogle værksteder tilbyder at udskifte ruden hjemme hos dig, så du slipper for at køre i bil med en ødelagt forrude. Husk at sikre at der bruges originale reservedele.

Reparation af forruden

Det er vigtigt at bilen står tørt, når den laves selvom det første reparatøren gør er at rense ruden. Derefter limes revnen og et vakuum værktøj sikre, at selv den mindste revne får sin del af limen. Til slut får ruden UV varme der fjerner overskydende lim og efterlader ruden pæn og ren. Det hele tager omkring 20 minutter. 

More articles