En elektrisk tandbørste gør tænderne bedst rene

09 March 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Sådan en elektrisk tandbørste er bare den bedste til at gøre ens tænder rene, komme omkring i krogene og fjerne en masse urenheder. Det er fakta.

Det kan godt være, at du tror, at du skal bruge en manuel tandbørste, hvor du skal skrubbe og skrabe for at komme omkring, som gør det mere effektivt, men så tager du fejl.

Det giver skam mere fysisk arbejde at rense gebisset med en almindelig tandbørste, men det er sådan set at slå to fluer med ét smæk, når man har udviklet sådan en elektronisk tandbørste:

1) Man skal ikke bruge lige så meget fysisk aktivitet for at bruge den, hvorfor man også kan bruge den længere uden at blive udmattet.

2) Den bør bedre rent grundet sit runde børstehovede, som er bedre til at komme rundt i munden og rense med sine hurtige bevægelser.

Vælg altid en elektrisk tandbørste fremfor en manuel

Så kigger du måske på din gamle elektriske tandbørste og tænker, at den da ikke kan være særligt meget værd, når den har sådan et udtværet børstehoved, mens du lige har købt en flot, strittende og robust manuel tandbørste til at have med på en rejse.

Var det så ikke værd at skrotte den elektriske af slagsen?

Nej, ofte kan sådan en elektronisk tandbørste faktisk gøre bedre rent, selvom den er godt slidt, end en ny tandbørste af den almindelige slags kan gøre det.

Så er det måske bare nogle med at udskifte hovedet på den og lige rense den efter, så den kan virke bedre.

Faktisk bør man næsten håbe, at elektriske tandbørster bliver den foretrukne måde at børste tænder på for alle mennesker.

Godt nok er en elektrisk tandbørste mere dyr end en almindelig en, men den holder også længere og holder tænderne bedre rene – og så sparer man jo tandlægeregningen på den måde.

More articles