Spar penge på din varmeregning

22 January 2021
Lotte Hindsberg
image

editorial

Har du et olie- eller gasfyr, nyt eller gammelt, men synes du betaler forholdsvis meget, kan du overveje at udskifte det med en varmepumpe. Det kan også være, at ud gerne vil have en mere miljøvenlig løsning, eller det bare er tid til at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr. 

En varmepumpe er som udgangspunkt langt mere miljøvenlig og billigere end traditionelle varmekilder. Det skyldes at du får mindst 1:3 Kwt ved at bruge en varmepumpe, men kun 1:1 kWt ved at bruge en traditionel varmekilde, som et olie eller gasfyr. Du kan læse mere her om varmepumper https://jensen-koel.dk/varmepumper/.

3 forskellige varmepumper

Som udgangspunkt findes der 3 forskellige varmepumper. Derfor er det en god ide at få en rådgiver ud til at vejlede dig til at finde den bedste løsning til din bolig. Med mindre at du har et sommerhus eller en kolonihavehus. Her er en luft til luft løsning den bedste og langt den billigste. Har du et helårshus er det bedre at få en varmepumpe, der køre på jord eller luft/vand varme.

Hvis du vælger en varmepumpe der køre på jordvarme skal du have gravet rør ned i din have, med mindre at du er så heldig at du har adgang til en sø. 

Få råd og vejledning

Uanset om du vælger den ene eller anden løsning er det god ide at få råd og vejledning af en autoriseret rådgiver. Han eller hun kan hjælpe dig med at vælge den bedste løsning. Han kan også hjælpe dig med at få udfyldt de rette papir til kommunen og til BRF. Det er lovpligtigt at søge kommunen, hvis man ønsker at ændre ens varmekilde. 

Inden man udskifter til en varmepumpe er det vigtig at ens bolig er isoleret. Hvis det ikke er isoleret er det en god ide at starte med at få det isoleret. Det vil spare dig for mange penge i sidste ende.

More articles