Hvad kan en revisor gøre for min virksomhed?

Hvad kan en revisor gøre for min virksomhed?

En revisors arbejds områder er for det meste ikke 100% entydige, og kommer meget an på, hvilken type virksomhed, du har. Er du i besiddelse af en enmandsvirksomhed (for eksempel hvis du arbejder som freelancer eller som konsulent), vil du typisk ikke have brug for en revisor til andet end til at sørge for, at dit årsregnskab er i orden.

I det daglige kan du vælge at have en bogholder tilknyttet, som kan overse den løbende bogføring af bilag, eller du kan selv forestå bogføring og indberetning af moms hen over året, hvorpå revisoren kan godkende dit regnskab ved årets afslutning, og sørge for, at årsrapporten bliver indsendt til Skat. Så kan du sove roligt i sikker forvisning om, at du ikke pludselig bliver indkaldt til torskegilde, eller får et stort økonomisk skattesmæk.

Hvis din virksomhed tilhører kategori B, C eller D – for eksempel et iværksætter selskab, et anparts selskab eller et aktie selskab – er denne revisor påtegning lovpligtig. Årsrapporten vil her fungere som godtgørelse over for virksomhedens interessenter – for eksempel aktionærer – så disse kan få et overblik over virksomhedens økonomiske aktivitet og drift.

Du kan også bruge din revisor som rådgivende instans, når det handler om åbning af nye selskaber, vurdering af virksomhedens værdi i forbindelse med salg, opdeling eller fusion, hjælp til omstruktureringer og børsnotering samt andre vigtige og udslagsgivende begivenheder i en virksomheds liv. Man kan sige, at en revisor er den naturlige sparringspartner for den større virksomhed, når det drejer sig om finansielle, økonomiske og skattemæssige forhold.

Find din revisor online

Uanset dine og din virksomheds behov, kan du altid finde en revisor, som passer til dig, hos Din Lokale Revisor. På websitet lokalerevisorer.dk finder du et online spørgeskema, som kan hjælpe med behovsafklaring. På baggrund heraf vil du modtage forslag til billig revision i dit nærområde. Læs mere på lokalerevisorer.dk