Alt, hvad du behøver at vide om laserskæring

09 November 2022
Anders Hansen

editorial

Laserskæring er en proces, hvor lasers stråler anvendes til at skære materialer. Dette kan ske ved hjælp af forskellige typer laserskæringsmaskiner, der er designet til at skære igennem forskellige materialer. I denne artikel vil vi give et overblik over laserskæring og svare på nogle af de oftest stillede spørgsmål om emnet.

 

Hvad er laserskæring?

Laserskæring er en proces, hvor en laserstråle bruges til at skære materialer. Laserstrålen kan styres af en computer eller et andet styresystem til at skære gennem forskellige materialer. Denne proces anvendes ofte til industrielle anvendelser, f.eks. til at skære metal- eller plastdele til maskiner.

 

Hvordan fungerer laserskæring?

Laserskæring fungerer ved at rette en højtydende laserstråle mod det materiale, der skal skæres. Den intense varme fra laserstrålen smelter eller fordamper materialet, så det kan skæres igennem.

laserskæring

Hvad kan laserskæring skære igennem?

Laserskæring kan bruges til at skære gennem forskellige materialer, herunder metal, træ, plast og endda glas. Den type laserskæremaskine, der anvendes, bestemmer, hvilke materialer der kan skæres.

 

Hvilke typer maskiner kan udføre laserskæring?

Der findes en række forskellige typer laserskæremaskiner på markedet. Disse omfatter CO2-lasere, fiberlasere og YAG-lasere. Hver type maskine er designet til at skære gennem forskellige materialer.

CO2-lasere er den mest almindelige type laserskæremaskine og kan bruges til at skære gennem metal, træ, plastik og glas.

Fiberlasere er en nyere type laserskærer, der bliver mere og mere populær til industrielle anvendelser. Fiberlasere kan skære gennem tykkere materialer end CO2-lasere og kan også skære med højere hastigheder.

YAG-lasere er den mest kraftfuld type laserskærer og kan bruges til at skære gennem de tykkeste materialer. YAG-lasere er dog også den dyreste maskintype.

Uanset hvad dine behov for laserskæring er, er der en maskine på markedet, der kan opfylde dem. Laserskæring er en alsidig proces, der kan bruges til en række forskellige anvendelser. Det er for eksempel værd at nævne, at man kan få udført laserskæring i Tørring.

More articles