Gulvafslibning i Hillerød før og nu

15 April 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi skal lige anføre med det samme, at dette ikke er en historisk artikel i den forstand, at vi kigger i lokalarkriverne i Hillerød og sker på nuværende kontra tidligere gulvafslibningsfirmaer, der huserede i byen og oplandet.

Vores fokus i denne artikel er at se på, hvordan man blandt andet slibede gulve ned i Hillerød og andre steder af landet i relation til, hvordan man gør det nu.

Hvis du ønsker dette gjort med en up do date-facon, så skal du tage kontakt her, så de kan hjælpe dig med dit gulv i Hillerød: https://gkservice.dk/gulvafslibning-hilleroed/

For trægulve er udbredte i Hillerød og mange andre steder i landet, og det har det været gennem flere århundreder. Træ var blandt de foretrukne materialer at lave gulve af, og det er det stadig den dag i dag.

Men metoder til at lave et trægulv har også udviklet sig på samme måde, som vedligeholdelsesmulighederne også har gennemgået en stor forandring.

I gamle dage kendte de fleste nogen, der kunne foretage en gulvafslibning, hvis man ikke ligefrem gjorde det selv. Sidstnævnte kunne – ligesom i dag – føre, mildt sagt, varierede resultater med sig i kølvandet.

Der var ikke de store PR-reklamer og andet lir, der skulle fungere som blikfang, så man kunne få fat i en ekspert i gulvafslibning, når det senere gik hen og blev en mere organiseret branche.

Elektrisk værktøj var heller ikke en del af sortimentet af værktøj hos gulvafslibere. Meget af arbejdet foregik i hånden med netop træværktøj med tilpassede afslibere. Det kunne derfor tage rigtig lang tid at få slebet et gulv ned. Specielt hvis der var tale om et stort gulv.

Nu om dage går det mere hurtigere og kan gøres virkelig præcist, da der findes moderne værktøj på området, og det er udviklet favnfulde fremgangsmetoder, der gør det virkelig nemt at arbejde med gulvafslibning – men kvaliteten er stadig også af høj kaliber.

More articles