En parfume – flere forskellige dufte

03 August 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når du skal udvælge din ne parfume, er det vigtigt at du holder dig for øje, at parfume fungerer forskelliget på forskellige mennesker. En parfume er nemlig ikke bare en duft, man ifører sig som et stykke tøj, en parfume udvikler sig i samspil med kroppens naturlige kemi, hvis stoffer udskilles gennem huden.

Derfor kan du ikke regne med de duft prøver, du typisk får i stormagasiner eller parfumerier, eller finder som indstik i magasiner og blade. Disse prøver kan allerhøjst give dig et fingerpeg om, hvilken duft du har med at gøre – ikke om hvorledes den vil dufte, når den har siddet på din hud i nogle timer.

Du kan heller ikke regne med, at din venindes parfume vil kunne gøre det samme for dig, som den gør for hende. Du kan sagtens risikere, at den slet ikke fungerer for dig. Og så har du spildt penge på en dyr parfume for ingenting.

Gør dig umage, når du skal vælge din nye parfume

Derfor kræver det en del forarbejde at udvælge den perfekte parfume. Som nævnt skal en parfume bruge et par timer på huden for at kunne udvikle sit endelige duftskær. Dette betyder at du, når du skal vælge parfume, skal sætte flere dage af til projektet.

I dit lokale parfumeri eller i parfume afdelingen i stormagasinet findes som ofte test udgaver af parfumer, som du frit kan sprøjte på huden. Prøv kun én parfume ad gangen direkte på din hud, gerne på håndleddet eller halsen, hvor blodårerne ligger tæt ved hudens overflade. Lad parfumen udvikle sig over et par timer – og få herefter din veninde eller din kæreste til at hjælpe dig med at bedømme duften.

Køb parfumer online

Når du således har fundet en parfume, som passer til din personlighed, kan du med fordel bestille den på sephora.dk

More articles