Lav selv din øl hjemme i stuen eller garagen

22 April 2020
Silje Hansen

editorial

Øl er noget vi i Danmark sætter pris på. Hvert år bliver der drukket en del liter øl hos de private familier. En øl kan du både nyde, når du er på skovtur med familie eller venner. Det kan også være tiltrængt efter en lang arbejdsdag. Øl passer både godt til maden eller hvis du er i godt selskab. Øl kan du i dag finde i mange forskellige varianter og smage. Øl er derfor noget der findes for enhver smag. 

Nu har du muligheden for at brygge og lave din egen øl derhjemme. Det er både aktuelt for ølentusiasten eller bare dig som har lyst til at sætte dit personlige præg på din øl. Hvis ikke du har prøvet at brygge øl før, kan det være aktuelt at tilmelde sig et ølbrygningskursus. Efter som det er blevet populært i Danmark at brygge sin egen øl, kan du i dag finde ølbrygningskurser rundt i hele landet. Her er det en fordel at vælge det kursus der er tættest på din bopæl. Går du efter et kursus der er vældig populært og som er anerkendt for at være dygtige til at lære fra sig, skal du tilmelde dig et ølbrygningskursus hos ALBRYG.

Vælg det rette bryganlæg 

Når du skal i gang med at brygge din egen øl, kommer du til at vide, hvor vigtigt det er at du har det rette bryganlæg. Det har en afgørende betydning for, hvordan din øl kommer til at blive. Det handler både om teknikker, ingredienser og kunsten at få det optimale ud af sit bryganlæg. På denne måde får du skabt en fantastisk balance og dybde i din øl. 

Det kan være svært at vurdere, hvilket bryganlæg du skal vælge. Vi kan derfor anbefale at vælge et grainfather bryganlæg. Her får du et anlæg i høj kvalitet til en fair pris. 

More articles